• Subcribe to Our RSS Feed

QRcodes wat is dat?

Sep 18, 2012   //   by admin   //   Algemene toepassingen, MKB  //  No Comments

Qrcodes wat is dat?

QRcodes zijn op verschillende manieren in te zetten bij het promoten van uw product of

dienst. Door het scannen van deze QRcodes kunt u zorgen dat geïnteresseerden uw website/facebook/aanbiedingen of locatie direct online te zien krijgen. Total Promotions heeft daarom de QRcode generator ontwikkelt, daarmee kunt u zelf makkelijk een gratis QRcode maken. Wenst u een speciale custom made QRcode met uw logo en/of huisstijl? Dan kunt u deze bij QRcode promotions laten ontwerpen.

Het belangrijkste om te beseffen is dat de QRcode alleen een manier is om de analoge wereld van drukwerk naar de digitale wereld te verbinden. De mogelijkheden van de QRcode is enorm maar het succes ligt in uw eigen handen.

Waarom een QRcode scannen? 

Als u beschikt over een smartphone,tablet of computer met de juiste (vaak gratis) software kunt u QRcodes scannen. Met één scan

– U krijgt direct meer informatie over een product of dienst.krijgt u direct online de gewenste informatie. Een QRcode heeft als voordeel:

– U bereikt hiermee snel en makkelijk de website of meer informatie.

4 tips om een een QRcode goed te gebruiken:

Een aantal tips om een een QRcode goed te gebruiken:

Tip 1– Laat de persoon die het gaat scannen op voorhand weten wat er te verwachten is van de QRcode.

Tip 2 – Zet een logo bij de QRcode want dan weten de mensen om welk bedrijf het gaat en dat is goed voor uw ‘branding’

Tip 3 – Als het van toepassing is, laat mensen die de QRcode zien weten waar die naartoe gaat. Als ze geen smartphone of tablet hebben kunnen ze toch zien waar de QRcode naar toe verwijst, zoals bijvoorbeeld het web adres voor de gewone browsers die in de QRcode versleuteld is.

Tip 4- Een QRcode wordt vaak gescand door een mobiel toestel welke over het algemeen kleine beeldschermen hebben, zorg daarom dat de Qrcode doorlinkt naar een “mobiel vriendelijke site”. Normale websites zijn vaak niet in de juiste resolutie voor een kleiner scherm en het beeldmateriaal is te groot (Een van de grootste ergernissen zijn grote bestanden die veel tijd in beslag nemen om over mobiele netwerken verstuurd te worden. Mobiele websites voor mobiele gebruikers is een belangrijk uitgangspunt.

Nog een voorbeeld van hoe QRcodes gebruikt kunnen worden. U kunt dit bekijken in het video-fragementje hieronder.

In dit fragmentje ziet u dat de mensen met behulp van hen mobiel een product inscannen voor hun boodschappen. Zij kunnen door de producten te scannen de producten bestellen en dat wordt dan thuis bezorgd. Dit is een ideaal systeem! Als mensen onderweg zijn naar huis van werk of college en zij lopen langs zo’n banner/abri/poster kunnen zij zo hun boodschappen bestellen en zij hoeven dan ook niks te dragen.

Een QRcode is dus een handig hulpmiddel en ook nog eens gratis.

button-direct-naar-QRcode-gen

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed